Høytlesning av den norske oversettelsen av boka "Meetings with remarkable men"

Arrangement på mandag 16. april kl. 18:30 i Økernveien 183, Oslo

Hør høytlesning på norsk av boken «Møter med bemerkelsesverdige menn» skrevet av G. I. Gurdjieff og for første gang oversatt til norsk.

I hele sitt liv søkte Gurdjieff etter sannheten. Som voksen etablerte han «The Institute for The Harmonious development of man» for å realisere menneskets største potensiale.

I boken forteller han om forskjellige mennesker som gjorde et stort inntrykk på ham, og hvordan de formet hans liv og lære.

Høytlesningen blir annenhver mandag, og første gang blir mandag 16. april kl.18.30 i Økernveien 183 i Oslo.

Etter lesningen kan vi ta en kopp kaffe/te og snakke sammen om tanker og spørsmål vi måtte ha.

Meld deg på ved å sende en epost til glenn.gaasland@gmail.com med tittel "påmelding til høytlesning"

Alle er velkomne!Ledetråd? Norrøn mytologi og mytiske bilder

Foredrag på Litteraturhuset i Oslo, 20. april 2018, 18:00


Marit Jerstad og Knut Harris vil vise hvordan myter og mytiske bilder kan være en ledetråd i våre spørsmål om tilværelsen sett i lyset av G. I. Gurdjieffs idéer. De har nyoversatt Voluspå fra norrønt og skrevet «Voluspå, gudinnene og verdens fremtid». De har begge arbeidet med norrønt og Gurdjieffs idéer i mange år.

Marit Jerstad, forteller og førsteamanuensis, emerita har fortalt fra norrøn mytologi rundt om i verden; New York, Hellas, på fortellerfestivaler i Wales, Sverige og Norge. Hun har undervist drama-studenter og forteller-studenter på Høgskolen i Oslo og Akershus, nå Oslomet – storbyuniversitetet i norrøn mytologi i over 30 år. I 2017 holdt hun fem innledninger om norrøn mytologi før Edda-forestillingen på Det Norske teatret, og fortalte på Oslo Fortellerforums 40 års jubileum.

Knut Haris Har arbeidet med norrønt i mange år, og holder nå på å avslutte arbeidet med å oversette gudediktene i Den eldre Edda til engelsk sammen med Annie Gisvold. Knut Harris er meget kyndig på det norrøne språket, og for første gang blir den originale verseformen gjengitt på moderne engelsk.

Både Marit Jerstad og Knut Harris har arbeidet i mange år med Gurdjieffs idéer, både praktisk og teoretisk.